Programului Fast Track Challenge pentru idei inovative, ecologice și durabile pentru oraşul Chişinău

până la 8000 USD
03 aug 20

Proiectul PNUD-GEF „Orașe Verzi Durabile pentru Moldova” lansează apelul propunerilor de proiecte în cadrul Programului Fast Track Challenge pentru idei inovative, ecologice și durabile.

Obiectivul proiectului este de a cataliza investițiile în dezvoltarea urbană verde cu un nivel redus de emisii de carbon în baza unei abordări integrate de planificare urbană prin încurajarea inovațiilor, planificării participative și a parteneriatelor dintre sectorul public şi privat.

În cadrul Programului Fast Track Challenge va fi oferit sprijin financiar (în sumă maximă de 8.000 de dolari SUA) pentru idei de proiecte ce prezintă soluții noi și/sau inovative ce contribuie la dezvoltarea unui oraș verde cu nivel redus de emisii de carbon care pot fi realizate rapid și cu costuri modeste.

Domeniile tematice acoperite de acest program destinate razei oraşului Chișinău sunt:

  1. Mobilitatea urbană (soluții smart pentru transport, ciclism și pietoni)
  2. Gestionarea deșeurilor (vor fi considerate activitățile legate de procesele de colectare și reciclare, de ex., PET, a plasticului, cauciucului, deșeurilor periculoase, etc.)
  3. Măsuri de eficiență energetică în clădiri, iluminarea străzilor și a interiorului clădirilor, promovarea contorizării inteligente a consumului de energie și a valorificării energiei regenerabile (fotovoltaică, solară termică, eoliană,  geotermală, etc.)
  4. Planificarea urbană durabilă (soluții de planificare urbană, menite să sporească confortul și bunăstarea cetățenilor)  

Solicitanții eligibili la Programul Fast Track Challenge sunt entitățile juridice generatoare de profit înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova.

Informația adițională despre program, precum și criteriile de eligibilitate pot fi găsite urmând acest link.

Sursa: sc.undp.md 

Mai multe finanțări de la finantare.md

Până la 25,000 USD pentru crearea centrelor de procesare a produselor agricole

Suma finanțării

până la 8000 USD

finance_deadline_label

11 sep 20