Până la 1,000,000 lei pentru promovarea în comun a exportului de fructe și struguri de masă

până la 1000000 MDL
01 nov 21

Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova (APM) acordă granturi pentru sprijinirea activităților inovatoare de dezvoltare a abilităților și promovare în comun a exporturilor de fructe și struguri către Uniunea Europeană sau alte piețe netradiționale pentru sectorul horticol al Moldovei, care vor contribui la identificarea și accesul de către organizațiile-beneficiar la noile piețe de desfacere și/sau vor crea pentru acestea noi oportunități pe piețele de desfacere deja existente. 

Aceste granturi au ca scop să sprijine și să accelereze dezvoltarea abilităților în domeniul exporturilor, diversificarea piețelor și creșterea valorii exporturilor moldovenești de fructe și struguri de masă în stare proaspătă, 

În ultimii 15 ani, producătorii moldoveni de fructe și struguri de masă au efectuat investiții substanțiale în extinderea suprafețelor acestor culturi multianuale, cu o utilizare tot mai largă a tehnologilor intensive de producere, care au rezultat în creșterea recoltei globale a acestor culturi.

Conform previziunilor Programului de Dezvoltare a Horticulturii pentru anii 2021-2025, către anul 2025 recolta acestor culturi va crește cu 30-50%. Exporturile în stare proaspătă au fost motorul acestor progrese, ele reprezentând circa 50% din volumul total de producere.

Printre activitățile posibile în cadrul acestui apel, dar care nu se limitează la ele, se numără:

- Dezvoltarea abilităților practice ale personalului implicat în operațiunile de export.
- Elaborarea și organizarea cursurilor de instruire, inclusiv la locul de muncă.
- Elaborarea și organizarea programelor de mentorat.
- Elaborarea și organizarea schemelor de certificare a personalului în domeniul gestiunii operațiilor de export.
- Organizarea conferințelor specializate.
- Promovarea în comun a exporturilor.
- Organizarea misiunilor comerciale sau altor evenimente de stabilire a contactelor cu importatori și distribuitori din piețele-țintă.
- Participarea la expoziții specializate internaționale, relevante piețelor-țintă identificate.
- Angajarea reprezentaților (agenților) de vânzări pe o piață strategică.
- Dezvoltarea elementelor de comunicare strategică, precum pagini internet, broșuri, prezentări, cataloage, imagini și spoturi video și plasarea lor în mijloace de comunicare relevante pentru piața-țintă, precum reviste specializate sau portaluri internet.
- Dezvoltarea/ajustarea ambalajului la cerințele specifice ale cumpărătorilor.
- Organizarea campaniilor de promovare generică sau individualizată a fructelor și strugurilor moldovenești pe piețele-țintă, inclusiv în parteneriat cu rețelele comerciale și comercianții online.
- Organizarea campaniilor de promovare a fructelor și strugurilor moldovenești în cooperare cu alte activități economice, precum vinurile și turismul, pentru a obține efecte de sinergie pentru imaginea sectorului.
- Activități de informare a entităților din întreg lanțul valoric – producători, consolidatori, exportatori – privind cerințele și oportunitățile pe piețele-țintă.

Valoarea totală a granturilor ce vor fi acordate în cadrul acestui apel de grant este de 1,200,000 MDL, în care beneficiarii selectați vor primi sume individuale între 300,000 MDL și 1,000,000 MDL.

Pentru mai multe detalii și pachetul complet al aplicației vă invităm să accesați acest link.

Sursa: agrobiznes.md

 

Mai multe finanțări de la finantare.md