Extinderea granturilor PAC II

 06 iun 18

Ministerul Economiei și Infrastructurii în parteneriat cu Banca Mondială au anunțat extinderea finanțării pentru echipament în cadrul subcomponentei „Granturi de cofinanțare” a Proiectului Ameliorarea Competitivității (PAC II). Extinderea aplicării granturilor a fost anunțată în cadrul vizitei la unul dintre beneficiarii PAC II, producătorul de miere de albine Regina Naturii, întreprinsă de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, directorul de țară al Oficiului Băncii Mondiale în Moldova, Ana Akhalkatsi, și directorul executiv al proiectului PAC II, Aureliu Casian.

„Sporirea competitivității întreprinderilor moldovenești este obiectivul nostru principal, pentru realizarea căruia ne-am îndreptat toate eforturile, iar partenerii noștri susținerea. Ne bucură că am reușit prin intermediul Proiectului Ameliorarea Competitivității să contribuim la creșterea calității și competiției pe piețele externe de desfacere a produselor și serviciilor autohtone. Și nu ne oprim aici. Dorim să eficientizăm și mai mult posibilitățile de export ale companiilor autohtone. În acest sens, am decis să includem costul echipamentului ca unul eligibil pentru cofinanțare”, a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Cu sprijinul PAC II, Regina Naturii a creat patru produse noi. În acest sens, compania a beneficiat de finanțare nerambursabilă pentru următoarele servicii – editare/elaborare etichetă, înregistrarea brandului, certificare ISO 9001/2008, HACCP, elaborarea catalogului de produse. De asemenea, compania a beneficiat de serviciile specializate de matchmaking, în urma cărora a semnat contracte de export.

Directorul de țară al Oficiului Băncii Mondiale în Moldova, Ana Akhalkatsi, a subliniat că exporturile aduc nu doar venituri în valută și profituri mai mari pentru companii, dar asigură și transferul de cunoștințe, avans tehnologic și inovații.

sursa: PAC Granturi - Proiectul Ameliorarea Competivității

Noutati

Comisia Europeană aprobă proiectele mari de infrastructură propuse spre finanțare prin Programul Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020

Noutati

Programul PARE 1+1, extins până în 2021

Noutati

UE, gata să aloce un milion de euro pentru proiectele din Găgăuzia

Adaugă un comentariu