40 de milioane de dolari pentru proiectele de investiții în agricultură.

 17 sep 18

Fondul Internațional pentru Dezvoltare Agricolă (FIDA) a aprobat noul Program de oportunități strategice pentru Republica Moldova pentru anii 2019 - 2024, în valoare de 40 de milioane de dolari. Decizia a fost adoptată după solicitarea ambasadorului Republicii Moldova în Italia, Stela Stângaci, în cadrul celei de-a 124-a sesiuni a Consiliului Executiv al FIDA.

Programul prevede finanțarea proiectelor de investiții în agricultură, accentul fiind pus pe inovații, implicarea tinerilor, sporirea rezistenței la schimbările climatice, reducerea sărăciei în mediul rural.

De la demararea activităţii sale în Republica Moldova în 1999, FIDA a susținut șapte programe importante în valoare de peste 120 de milioane de dolari, de care au beneficiat peste 135 de mii de persoane din mediul rural. Republica Moldova se plasează printre primele zece state la capitolul eficienței implementării proiectelor FIDA dintre cele 113 state beneficiare.

Detalii privind posibilitățile de aplicare la proiectele FIDA găsiți AICI.

sursa: agora.md

Noutati

Comisia Europeană aprobă proiectele mari de infrastructură propuse spre finanțare prin Programul Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020

Noutati

Programul PARE 1+1, extins până în 2021

Noutati

UE, gata să aloce un milion de euro pentru proiectele din Găgăuzia

Adaugă un comentariu