UE, gata să aloce un milion de euro pentru proiectele din Găgăuzia

 29 oct 18

Uniunea Europeană va finanța implementarea mai multor proiecte de infrastructură din Autonomia Găgăuză, în valoare totală de un milion de euro. Asta a declarat prim-vicepreședintele Comitetului Executiv al Găgăuziei, Vadim Ceban.

Proiectul este intitulat „Susținerea organelor puterii locale în UA Găgăuzia”. „Prin intermediul acestui program, urmează să fie finanțate 20 de proiecte mici de infrastructură, valoarea maximă a unui grant fiind de 120 de mii de euro. Totodată, proiectele respective trebuie să acopere cel puțin 20 de localități”, a declarat Ceban pentru gagauziainfo.md.

Este vorba despre proiecte ce țin de dezvoltarea infrastructurii tehnice de bază, a infrastructurii sociale, a turismului, dar și de dezvoltarea economică a localităților.

„Începând cu luna iulie a acestui an, primăriile au pregătit documentele, iar în septembrie au depus solicitările. Am primit 24 de cereri în total. Doar una nu a corespuns parametrilor tehnici”, a mai spus vicepreședintele Comitetului Executiv de la Comrat.

În această săptămână, a avut loc ședința comisiei pe proiect, care a selectat 20 de inițiative care urmează a fi finanțate. Trei proiecte au rămas în lista de rezervă, mai scrie sursa citată.

Rezultatele finale vor fi anunțate în luna noiembrie.

Noutati

România va oferi 15 milioane de euro pentru proiecte destinate protecției mediului, adaptării la schimbările climatice sau reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră

Noutati

Şapte milioane de franci elvețieni pentru proiecte ce vizează valorificarea potențialului migrației în Republica Moldova

Noutati

AIPA anunță lansarea celui de-al III apel de depunere a cererilor de subvenționare aferent Plăților în Avans

Adaugă un comentariu