AEE inițiază noi proiecte de cooperare și lansarea noilor instrumente de finanțare

 01 apr 19

Directorul Agenției pentru Eficiență Energetică, Alexandru CIUDIN, s-a aflat într-o vizită de lucru în Helsinki, Finlanda, în perioada 18-19 Martie 2019. Obiectivul deplasării a fost inițierea activităților legate de finanțarea și implementarea proiectelor de eficiență energetică în Republica Moldova și în special Semnarea Memorandumului de Înțelegere între Agenția pentru Eficiență Energetică si Corporația Financiară Nordică de Mediu NEFCO.

Semnarea Memorandumului deschide calea pentru începerea cooperării în domeniul proiectelor de eficiență energetică și mediu, în sectorul public din țară, inclusiv asupra proiectelor eligibile pentru instrumentul de finanțare „Energy Saving Credits” oferit de către NEFCO în Republica Moldova. Datorita acestui instrument de finanțare instituțiile publice din Moldova vor putea accesa un credit de până la 500 000 euro pentru o perioada de până la 5 ani la o rată de 3%.

Reprezentanții Agenției pentru Eficiență Energetică și NEFCO au discutat posibilitățile de colaborare în vederea mediatizării si lansării instrumentului de finanțare „Energy Saving Credits” în Republica Moldova. Agenția pentru Eficiență Energetică împreună cu NEFCO vor organiza în curând sesiuni de informare și workshop-uri pentru potențialii solicitanți a finanțării menționate, pentru a prezenta procedurile de aplicare și modalitățile de gestionare a proiectelor finanțate.

Sursa: aee.md

 

Noutati

Noi obiective pentru Proiectul IFAD VIII ce urmează a fi implementate începând cu anul 2020

Noutati

Milioane de euro pentru satele Moldovei

Noutati

AEE inițiază noi proiecte de cooperare și lansarea noilor instrumente de finanțare

Adaugă un comentariu