Germania va acorda Moldovei un grant în valoare de 23,5 milioane de euro pentru aprovizionarea cu apă și canalizare a raionului Cahul

 22 iul 19

La 22 iulie 2019, reprezentanții companiei internaționale de proiectare "Fichtner Water & Transportation" au efectuat o vizită de lucru la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud. Vizita a avut drept scop coordonarea activităților în cadrul proiectulu "Aprovizionarea cu apă și canalizare în raionul Cahul", finanțat de Guvernul Germaniei prin intermediul Băncii germane de Dezvoltare KfW.

Vizita reprezentanților companiei inginerești,  specializată în proiecte de infrastructură la nivel mondial, a avut loc în contextul în care Guvernul Germaniei și-a asumat angajamentul de a acorda asistență financiară sub formă de grant Guvernului Republicii Moldova pentru soluționarea problemelor existente în sectorul de alimentare cu apă și sanitație.

Programul de asistență financiară este concentrat pe două arii de intervenție: Îmbunătățirea infrastructurii de aprovizionare cu apă în Centrul Moldovei și Aprovizionarea cu apă și canalizare în raionul Cahul.

Astfel, în vederea realizării măsurilor prevăzute în aria de intervenție 2, Banca germană de Dezvoltare KfW a oferit, în martie 2015, un suport în valoare de 800 de mii de euro pentru elaborarea unui studiu de fezabilitate privind construcția unei stații de tratare a apei și a unei stații de epurare în orașul Cahul de către compania de consultanță „Posch+Partners". Iar actualmente, prin intermediul aceleiași bănci, Germania urmează să acorde Moldovei un alt grant în valoare de 23,5 mln. de euro pentru aprovizionarea cu apă și canalizare a raionului Cahul.

Amintim că proiectul "Aprovizionare cu apă și sanitație în raionul Cahul" prevede dezvoltarea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în Cahul și patru sate învecinate: Cotihana, Crihana Veche, Pașcani și Manta.

În cadrul proiectului vor fi construite 8 km de rețele de alimentare cu apă și de canalizare în satul Cotihana, precum și sistemele de canalizare din satele Crihana Veche, Pașcani și Manta.

De asemenea, în Cahul, sistemul de alimentare cu apă va fi restaurat și extins cu 11 km, rețelele de canalizare vor fi extinse, stația de pompare va fi reparată la fel ca şi clădirea administrativă a Întreprinderii municipale "Apă Canal Cahul".

Proiectul va fi finanțat de banca germană de dezvoltare KfW și are ca scop restaurarea infrastructurii de bază a aprovizionării cu apă și canalizare în cel mai mare oraș din sudul Moldovei și în satele din apropiere.

Sursa: www.adrsud.md
 

Noutati

Creștere cu 35 % a subvențiilor solicitate de fermieri pentru dezvoltarea sectorului agricol și a mediului rural

Noutati

Uniunea Europeană lansează consultări cu privire la viitorul Parteneriat Estic

Noutati

Peste 42,5 milioane de euro: Republica Moldova va semna trei acorduri cu Comisia Europeană

Adaugă un comentariu