Ratificarea Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Fondul Internațional pentru Dezvoltarea Agricolă (IFAD VIII)

 04 sep 20

Membrii cabinetului de miniștri au aprobat la 3 septembrie 2020, în ședință de Guvern, proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Fondul Internațional pentru Dezvoltarea Agricolă în vederea realizării proiectului „Îmbunătățirea capacităților pentru transformarea zonei rurale (IFAD VIII)”.

Documentul a fost semnat pe 26 iunie 2020, la Chișinău, de ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și pe 30 iulie 2020, la Roma, de Președintele Fondului Internațional pentru Dezvoltarea Agricolă.

„Obiectivul principal al Acordului rezidă în realizarea unui Proiect investițional cu finanțare din sursele IFAD în sumă de 18 939 000 Euro - credit pe termen lung și 5 537 415 dol. SUA - grant nerambursabil finanțat din Fondul de Adaptare, pentru o perioadă de șase ani”, a precizat ministrul Ion PERJU în cadrul ședinței.

Totodată, oficialul a subliniat că: „Finalitatea Acordului constă în disponibilitatea/oferirea unei finanțări ușor accesibile, acordată pe termen lung la condiții preferențiale, inclusiv cu elemente de grant - pentru dezvoltarea durabilă a agriculturii și sectorului privat din zona rurală, cu accente sporite pe creșterea economică, dezvoltarea unor afaceri mai atractive, sporirea competitivității produselor agroalimentare și crearea a noi locuri de muncă”.

Administrarea şi implementarea nemijlocită a Acordului va fi efectuată de Unitatea Consolidată pentru Implementarea Programelor IFAD în Moldova, instituită prin HG nr. 980 din anul 2000 și care are stabilit un sistem robust de gestionare eficientă a proiectelor IFAD.

Notă: Prezentul Acord a fost elaborat în temeiul art. 86 din Constituţia Republicii Moldova şi în conformitate cu prevederile stipulate în Legea nr.595-XIV din 2019, privind tratatele internaționale ale Republicii Moldova.

Sursa: madrm.gov.md

 

Noutati

UE va acorda 5 milioane de euro în sprijinul reformei poliției din Republica Moldova

Noutati

UE oferă 50 milioane euro drept asistență macrofinanciară pentru Moldova

Noutati

Ministerul Finanțelor și Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare au semnat un acord de finanțare în valoare de 13,5 milioane euro

Adaugă un comentariu