Proiectul Agricultura Competitivă în Moldova a fost extins: 350 mii dolari pentru grupuri de producatori

 29 May 19

Proiectul “Agricultura Competitivă în Moldova” (MAC-P) a fost extins până la 30 iunie 2021. Grupurile de producători vor mai avea posibilitatea să obțină grant în sumă de până la 350 de mii de dolari pentru dezvoltarea afacerii.

Granturile MAC-P sunt disponibile pentru grupurile de producători cu cel puțin 5 membri din domeniile horticol (cultivarea fructelor, nucilor și strugurilor), cel de colectare și procesare a laptelui și mierii.

„Extinderea proiectului este un factor, fără îndoială, pozitiv pentru întreaga economie a Republicii Moldova. Datorită efortului proiectului, crește numărul locurilor de muncă, întreprinderile devin mai profitabile, crește potențialul de export al produselor moldovenești”, a declarat Liviu Gumovschi, Directorul Executiv al Unității Consolidate pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul Agriculturii, finanțate de Banca Mondială.

De la începutul proiectului MAC-P, au fost înregistrate 56 grupuri de producători. În cadrul programului de granturi investiționale destinate grupurilor de producători, au fost debursate resurse de grant în valoare de circa- 9.2 milioane dolari SUA către 34 grupuri de producători. Alte cel puțin 5 grupuri de producători urmează să beneficieze de finanțare pe parcursul anului 2019. Valoarea maximă a unui grant constituie 350 mii dolari SUA.

Cea mai mare parte a grupurilor de producători s-au asociat pentru producerea fructelor, 2 grupuri – pentru cultivarea legumelor, și un (1) grup este producător de alune și migdal.

Sursa: www.capmu.md 

 

Noutati

Noutati

Noutati

Adaugă un comentariu